icon_menu logo
icon_search
icon_cart

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ

Το βιβλίο αυτό αρχικά ξεκίνησε να γράφεται με τη λογική μιας μεθόδου κιθάρας για παιδιά προσχολικής ηλικίας και περιέχει συγκεντρωμένο όλο το υλικό εκείνο που χρησιμοποιούσα στους μικρούς μου μαθητές τους πρώτους μήνες της επαφής τους με την κιθάρα.
Στην ερώτηση λοιπόν των γονιών «Ποιο βιβλίο θα πάρουμε;» απαντούσα πάντα ότι προς το παρόν χρειάζομαι μόνο ένα τετράδιο μουσικής, όπως -απ’ όσο ξέρω- και πολλοί συνάδελφοί μου. Και βέβαια, η απαραίτητη σε όλους μέθοδος κιθάρας, ακολουθούσε έπειτα από μερικούς μήνες, αναλόγως την ηλικία και την πρόοδο του παιδιού.
Στη συνέχεια τα τετράδια μουσικής γέμιζαν με χρώματα και χαρούμενα τραγούδια που ζωντάνευαν μπροστά στα μάτια των παιδιών σε μια «προσπάθειά» μου να κάνω το μάθημα της μουσικής εμπειρία τέτοια, που θα αφήσει ευχάριστα συναισθήματα, με τα οποία θα συνδέουν την μουσική τα παιδιά για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Λίγα χρόνια αργότερα, είχα την τύχη και την εμπειρία να διδάξω μουσική στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι, προσάρμοσα το υλικό αυτό στη σχολική τάξη το οποίο φυσικά εμπλουτίστηκε, και χρησιμοποιήθηκε με πολλές «ενορχηστρωτικές» παραλλαγές από διαφορετικές ομάδες οργάνων και φωνών.
Θα ήμουν πολύ χαρούμενη λοιπόν αν εκτός από μέθοδος κιθάρας το «κουτί» φαινόταν χρήσιμο σε τμήματα μουσικής προπαιδείας αλλά και σαν βοήθημα σε τάξεις άλλων μουσικών οργάνων. Για το λόγο αυτό, το «πρώτο μάθημα» δεν συμπεριλήφθη στο βασικό τμήμα του βιβλίου αλλά στο τέλος σαν συμπλήρωμα. Αυτό, μαζί με τις συμβουλές-κατευθύνσεις, είναι απλώς η πρότασή μου σε σχέση με τη διδασκαλία του βιβλίου, που ελπίζω να φανούν χρήσιμες.
Καλή διασκέδαση!

Διαθέσιμο σε 1 εργάσιμες

Στέλνουμε στη διεύθυνση που επιλέγετε μοναδικές προσφορές που θα ήταν κρίμα να τις χάσετε!

Εγγραφή
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
powered by
ecommercen.gr engine
🛠20220503.061449